Şakayık çiçeği bakımı

Nemli topraklardan hoşlanan Şakayık, yaz mevsiminde toprak ihtiyaç duydukça sulanmalıdır. Eğer bir düzene bağlamak isterseniz sulamayı 3 günde bir yapabilirsiniz. Eğer evde baktığınız bir şakayık çiçeğiniz varsa dinlendirilmiş suyu belirli bir ölçüde düzenli olarak vermeniz tavsiye edilir.Jan 27, 2018

Şakayık mevsimlik mi?

Nisan ayından haziran ayına dek geçen süre boyunca şakayıklar çiçeklerini açıyor. Katmerli çiçekleri sayesinde çok şık ve sevimli duran bu çiçekler süs bitkisi olarak en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Şakayık neden solar?

Güneşi seven bir çiçek olmasına rağmen, direk öğlen sıcağına maruz kaldığında kuruma ve solmaya neden olur. … Şakayık çiçeğinin sulamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Günde 6 saat güneş yeterli olmaktadır. Bu yüzden güneşlendiği zamanlarda toprağının kuru kalmamasına dikkat edilmesi önerilmektedir.

Şakayık nasıl üretilir?

Tercihen sonbaharın başlarında, Ağustos ve Eylül başında. Ana bitkiden alınan veya bir bahçe mağazasından satın alınan şakayık fidanları yaklaşık 3 cm derinliğe ekilir. Kökler hazırlanan deliğe serbestçe oturmalı, bu da onların kırılmasını önleyecektir. Uzun ömürlü iklimlendirme ancak 3 yıl sonra gerçekleşecek.

Şakayık çiçeği bahçede yetişir mi?

Şakayık çiçeğinin bahçeye dikilmesi tavsiye edilmektedir. Bahçeye dikilen şakayığın gelişiminin başarısı mekanın mevsim koşullarına bağlı olmaktadır. Bahçe kış döneminde soğuk ve karasal oluyor ise şakayık çok daha büyük ve canlı açacaktır. Şakayık herhangi bir toprağa dikilmemelidir.

Şakayık soğuğa dayanıklı mı?

Şakayık yaz başlarken açan bir çiçektir. Dolayısıyla soğuklardan çok hoşlanmaz. Ancak belli bir düşüklüğe kadar soğuğa dayanabilir. Bununla birlikte eğer ilkbahar aylarına kadar serin ortamlarda tutulursa çiçekleri daha canlı açacaktır.

Şakayık nasıl bir bitkidir?

Şakayık pembe, krem, sarı, beyaz gibi renkte çiçekleri bulunan soğanlı bir bitkidir. … Şakayık boy olarak çok yavaş büyüme gösteren dayanıklı bir bitkidir. Nisan mayıs ve haziran aylarında çiçeklidir. Çiçekleri katmerli veya yarı katmerli olarak görülür.

Şakayık çiçeğinin yaprakları neden sararır?

Çiçek Yaprakları Neden Sararır? Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. Topraktan yeteri kadar beslenemeyen kökler gövdeye de besin ulaştıramaz. Bu durumda besin takviyeleri veya toprak değişimi yapılması gerekir.